|
Forum Wolnej Kompanii Piechoty Lekkiej WKPL - i wszystko jasne.
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Łysy
Forumowy Fighter
Dołączył: 18 Lut 2007
Posty: 149
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: Sob 22:00, 08 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
POTRAWA SZCZESLIWEGO KAWALERA
jajecznica
4 jaja
kiełbasa
2 cebule
podsmazyc kiełbase i cebule - dodac jajka wymieszac dokladnie
doprawic do smaku
smacznego
Ja bym radziła tą mieszankę jeszcze usmażyć, ale ja jakas dziwna jestem Moraine
jak ktos chce to dodac pomidory - ew to co ma sie w lodówce
kiełbasa na ciepło
masło
kiełbasa
cebula
na patelni rozpuszczamy masło podsmażamy kiełbase - dodajemy cebule dusimy na wolnym ogniu
smacznego
UMIEJĘTNOŚĆ PRZYRZĄDZANIA W/W POTRAW JEST POTRZEBNA DO SPRAWNEGO FUNKCJONOWANIA KAZDEGO WOLNEGO FACETA - WRECZ POWIEM NIE ZNASZ PRZEPISU - MOZESZ UMRZEC Z GŁODU
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Chaos
Pink Horror
Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 2564
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 10 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: z czoła klinu
|
Wysłany: Nie 9:21, 09 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
ej Łysy daj jeszcze przepis na kanapkę z masłem tylko żeby w przepisie chleb był krojony
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Wtyczka
Specjal Ranger
Dołączył: 15 Lut 2007
Posty: 1152
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 6 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: Nie 11:44, 09 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
Śledz po polsku
Składnikiki:
kromka chleba
ogórek kiszony
setka wódki
sposób przygotowania :
zjadasz kawalek śledzia zagryzasz ogórkiem i chlebem popijasz vódki, calosc powtarzasz do momentu skonczenia sie vódki
Barowe nóżki w galarecie :
Składniki :
Pieniądze w kieszeni
sposub przygotowania :
zamawiasz u pani Jadzi Nóżki w Galarecie i setke vódki, nastepnie spozywasz na przemiennie oba te produkty, całośc procesu powtarzasz aż do uzyskania żądanego efektu
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Mecenas
Forumowy Fighter
Dołączył: 23 Lut 2007
Posty: 109
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 2/5
|
Wysłany: Nie 14:10, 09 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
Smażenie jajecznicy jest dla sofciarzy, takich co to np. z dowodami rejestracyjnymi jeżdżą.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Aleezia
Forumowy Musta Krakish
Dołączył: 24 Sie 2007
Posty: 840
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 4 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Gdy-a
|
Wysłany: Wto 14:56, 11 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich.
Chciałabym podać wam pewien przepis. Choć ze średniowieczem niewiele ma wspólnego to jednak sałatka jest świetna i myślę, że może komuś z was smakować. Ja ją bardzo lubię.
SAŁATKA KALAFIOROWA
Składniki:
1 mały albo połowa dużego kalafiora
3 jajka
4 średnie pomidory
3/4 do 1 szklanki majonezu
około 0,5 do 3/4 szklanki mleka lub chudej śmietany
1 duży pęczek koperku (może być więcej - im więcej kopru tym lepiej)
sól, pieprz
Wykonanie:
Kalafior ugotować w osolonej wodzie tak, żeby był miękki ale nie rozwalał się. Odcedzić i ostudzić. Jaja ugotować na twardo i pokroić w plasterki. Koperek posiekać. Pomidory pokroić w plasterki. Majonez wymieszać z mlekiem lub śmietaną aby powstał średnio gęsty sos (lejący)
Zimny kalafior rozdrobnić tak by dało się układać go w warstwy.
W miseczce (najlepiej przeźroczystej) ułożyć warstwę kalafiora. Posypać obficie koperkiem i polać sosem. Następnie kolejno układać pomidor, jajko, drugą warstwę kalafiora, drugą warstwę pomidora. Każdą z warstw obsypać koperkiem i polać sosem. Pomidory posolić i popieprzyć.
Odstawić do lodówki na dobre kilka godzin aby się przegryzło.
SMACZNEGO
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Małe
Forumowy Fighter
Dołączył: 19 Lut 2007
Posty: 174
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 12:31, 12 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
tak apropos śledzia
śledź w śmietanie z jabłkiem
płaty śledziowe powiedzmy ze trzy z zaprawy z oleju (nie octu)
jabłuszko powiedzmy jedno dorodne
śmietanę (chmmm od krowy ???)
kroimy sobie śledzie w kawałki (kto jakie chce im mniejsze tym więcej nabiorą aromatu i zalewy)
jabłuszko trzemy na tarce
wszystko łączymy dodajemy dla smaku ziółka
łatwe,proste i jak ktoś lubi to dobre
i jeszcze o rybkach
mediewalna rybka (czytaj tuńczyk w puszcze)
ogórki kartuskie
cebulka
rybka + ogórki (ile się chce - dla smaku) + cebulka (tez ile się chce dla smaku) pokroić, pomieszać, dodać oliwy z oliwek (albo zwykłego oleju) i gotowe
i jeszcze o rybkach - danie dla leniuszków
filet mrożony (może być i normalna rybka tylko oprawiona i bez głowy)
cytryna,
masło
zioła
żaroodporne naczynie wyłożyć folią aluminiową, położyć na to rybkę dodać trochę masełka, ziół i skropić cytryną. zawinąć rybkę w tę folię i do rozgrzanego piekarnika piec na oko ok 30 minut (albo więcej zależy od rybki)
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Karasu
Forumowy Wymiatacz
Dołączył: 14 Lut 2007
Posty: 395
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Załoga Skowron/MHCT
|
Wysłany: Czw 9:24, 13 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
A propos śledzi.
Jesli mamy sledzi z soli dobrze jest je wymoczyć w mleku ok godziny przed dalszymi zastosowaniami.
A oprócz jabłka dobrze sprawdza się dodanie do tego kawałków ananasa (z puszki) i trochę zeszklonej na masełku cebulki. Śmietanę zaś, jeśli ktoś woli, można wymieszać z majonezem. Dodanie odrobiny rodzynek też nie zaszkodzi całości
Pozdrawiam
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Nathan
Administrator
Dołączył: 15 Lut 2007
Posty: 2222
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 19 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: 127.0.0.1 / MHCT / Mediewal Offroad Team
|
Wysłany: Pon 13:33, 01 Paź 2007 Temat postu: |
|
|
[link widoczny dla zalogowanych]
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|